Länkar

Från LuggudeWiki
Hoppa till:navigering, sök

Det finns två andra hemsidor som systematiskt försökt utforska de gamla danska källorna. Dels i Blekinge och dels i Bohuslän. Vi rekommenderar dem varmt:

Tjörns släktforskare för Bohuslän: http://www.tjsf.org/skatt.asp

och

Swe-gen i Blekinge: http://www.swe-gen.se/meny.html.

Danska periodens källor

Hallands släktforskarförening, http://hgf.e-butik.se/?cat_id=29&head_id=0 , har gjort ett visst arbete med att offentliggöra delar av de danska källorna.

Skånes Genealogiska förbund, http://www.sgf.m.se/index.php?option=com_content&view=article&id=19&Itemid=42 , erbjuder fotokopior av källorna, men om du beställer material från dem ska du bara beställa mantalslängderna. Deras avfotograferade jordeböcker är i en enda röra. Mantalslängderna för 1676 rekommenderas, de är oftast mycket värdefulla. De kan man få via dem.

Om du vill ha tillgång till källorna för Luggude, som rör danskperioden, t.ex. för att kolla avskrifterna i denna wiki, kan du ladda hem Torbjörn Jerlerups avfotograferade handlingar här: http://jerlerup.wordpress.com/kallor/

Boktips

  • Kungamakt och bonderätt : Om danska kungar och bönder i riket och i Göinge härad ca 1525-1640,

av Stefan Persson. ( http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9170610185 )

Övriga släktforskarlänkar

Dessutom rekommenderar vi Kullaygdens släktforskare: http://www.kullabygdens.se/ och Helsingborgsbygdens släktforskare: http://www.hsbf.se/.

Samt Svalövbygdens släkt och hembygdsforskare: http://www.sloff.se/ .

Andra länktips

Skånes Kyrkor: http://www.skaneskyrkor.se/