Nygård, Allerum

Från LuggudeWiki
Version från den 21 juli 2011 kl. 22.58 av Martinbrandt (diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till:navigering, sök

Domboksmål och länsräkenskapernas domboksutdrag

1670 pag 183

Bengt Bengtsson i Rye hade stämt Paul Tygesen i Slusås om dennes åtkomst till möllan som står vid Wigen som han har för sal Paul Jensen i Nygårds barn. Vidare stämt sal Peder Giödmars efterlevande änka på Viken om det köpebrev sal Peder Giödmars fått av Paul Tygesen i Slusås när han köpt samma mölla. Ett skiftesbrev av Nygård den 28 nov 1651 efter sal Paul Jensen som bodde och döde i Nygård. Paul Tygesens hustru hette Boel Nilsdotter.

pag 188

Jens Paulsen i Nygård och Anders Paulsen ibm och systern sidza Paulsdotter gift med Bendt Bendtsen i Allerum om den mölla deras sal fader Paul Jensen i Nygård hade vid Viken.

pag 264

Jens Paulsen i Nygård begär syn på Nygård om arvet efter fadern Paul Jensen och om styvfadern Paul Tygeson handlar rätt.

1670 pag 235

Trös Mattisen i N Heljaröd på sin hustru Olsdotterr och Nils Sönnesen i Farhult på sin hustru Bendte Olsd. efter deras syster Pernille Olsdotter som var Paul Jensen i Nygårds hustru, tackar honom och hans hustru Boel Nilsdotter för fullkomlig betalning. Underskrevet Nygård 27 maj 1649. Dessutom en kvittens av Önd Sönnesen i Södåkra som tackar Paul Jensen och Boell Nilsdotter för det hans hustru Gunder Olsdotter fått eftre sin syster Penille Olsdotter. Daterat Nygård i Nov. 1651. De tackar för fullkomlig betalning sal Paul Jensen i Nygård och hans hustru Boell Nilsdotter och nu hennes man Paul Tygesen i Slusås.

Källor