Länsräkenskaperna: Ovissa inkomster 1642-43

Från LuggudeWiki
Version från den 15 januari 2011 kl. 23.48 av Jerlerup (diskussion | bidrag)
Hoppa till:navigering, sök

För mer information om Länsräkenskapernas kategori för ovissa inkomster, dvs ridefogdens räkenskaper, läs denna artikel!

Alla målen är inte ifyllda (än). Fokus ligger på Kullabygdens socknar och därför är alla poster som rör de socknarna prioriterade. I Vissa fall har jag noterat NAMNEN på folk utanför Kullabygden, men inte mer. Om man vill veta mer får man läsa källan.

Ridefogdens räkenskaper för 1642-1643

..

..

UNDER BEARBETNING

..

..


Ny/gammal ort/namn Texten
SVALUV (?) "Sualle"
Ny Peder Sönnessen "Annammat aff Peder Sönnessen i Sualle, stedsmaal aff dend liden hallfua gaard Jens Andersen tiforne paaboede och fra döde."
Gammal Jens Andersen "Annammat aff Peder Sönnessen i Sualle, stedsmaal aff dend liden hallfua gaard Jens Andersen tiforne paaboede och fra döde."
FJÄLLASTORP
Ny Jep Lauridtzen Jep Lauridtzen i Fjällastorp i stedsmål för 1/4 av den gård där som han bor på och som hans fader tidigare brukade och har dött från.
Gammal Lauridtz Jep Lauridtzen i Fjällastorp i stedsmål för 1/4 av den gård där som han bor på och som hans fader tidigare brukade och har dött från.
BÅRSLÖV
Ny Joen Poulsen Joen Poulsen i Bårdlöv stedsmål för den halva gård där som Anders Jörgensen tidigare bodde på och dog på.
Gammal Anders Jörgensen Joen Poulsen i Bårdlöv stedsmål för den halva gård där som Anders Jörgensen tidigare bodde på och dog på.
LÅNGARÖD + VIKEN
Ny Olle Andersen Olle Andersen i Långaröd i stedsmål för den husplats i Viken som Suend Rasmussen tidigare bodde på och dog på.
Gammal Suend Rasmussen Olle Andersen i Långaröd i stedsmål för den husplats i Viken som Suend Rasmussen tidigare bodde på och dog på.
BRÄCKE
Ny Gudmand Jensen Gudmand Jenssen i Bräcke i stedsmål för den gård i Bräcke som Suend Suendssen tidigare bodde på och dog på.
Gammal Suend Suendssen Gudmand Jenssen i Bräcke i stedsmål för den gård i Bräcke som Suend Suendssen tidigare bodde på och dog på.
ÖSTRABY
Ny Peder Tygessen Peder Tygessen i Östraby i stedsmål för den gård Knud Knudssen där tidigare bodde i och dog på.
Gammal Knud Knudssen Peder Tygessen i Östraby i stedsmål för den gård Knud Knudssen där tidigare bodde i och dog på.
HJÄLMSHULTS MÖLLA
Ny V/B?iller Pedersen V/B?iller Pedersen i stedsmål för Hjälmshults mölla.
ÖRBY
Ny Hans Olsen Hans Olsen i Örby i stedsmål för den gård där som uppläts för honom av Peder Jensen och som han tidigare bodde på.
Gammal Peder Jensen Hans Olsen i Örby i stedsmål för den gård där som uppläts för honom av Peder Jensen och som han tidigare bodde på.
FLENINGE
Ny Suend Sönnessen Suend Sönnesen i Fleninge i stedsmål för den lilla halva gård där hans bror Gunder Sönnesen upplät för honom.
Gammal Gunder Sönnessen Suend Sönnesen i Fleninge i stedsmål för den lilla halva gård där hans bror Gunder Sönnesen upplät för honom.
TUNNEBERGA
451