Länsräkenskaperna: Ovissa inkomster 1635-36

Från LuggudeWiki
Version från den 26 december 2010 kl. 21.35 av Jerlerup (diskussion | bidrag)
Hoppa till:navigering, sök

För mer information om Länsräkenskapernas kategori för ovissa inkomster, dvs ridefogdens räkenskaper, läs denna artikel!

Alla målen är inte ifyllda (än). Fokus ligger på Kullabygdens socknar och därför är alla poster som rör de socknarna prioriterade. I Vissa fall har jag noterat NAMNEN på folk utanför Kullabygden, men inte mer. Om man vill veta mer får man läsa källan.

Ridefogdens räkenskaper för 1635-1636

' '
Husbondhold och stedsmål
HJORTSHÖG
Moegenns Joensen Ny
Niels Nielssen Gammal
HJORTSHÖG
Thröls Benndsen Ny
Niels Nielssen Gammal
ÖRBY
Erick Perssen
BJUVSTORP
Moegens Thröelssen Ny, son
Thröels Mogenssen Gammal, fader
FRILLESTAD
Peder Joenssen Ny, son (1/3 grd)
Joenn Pedersen Gammal, fader
MYRARP (Allerum)
Peder Nielsen Fader - Anammat av Peder Nielsen i Myrarp för hans son Niels Pedersen av den halva gård i Svedberga som Benndt Olsen bodde i.
Niels Pedersen Ny - Anammat av Peder Nielsen i Myrarp för hans son Niels Pedersen av den halva gård i Svedberga som Benndt Olsen bodde i.
SVEDBERGA
Benndt Olssen Gammal - Anammat av Peder Nielsen i Myrarp för hans son Niels Pedersen av den halva gård i Svedberga som Benndt Olsen bodde i.
TJÖRRÖD
Rasmus Pedersen bror - Anammat av Rasmus Pedersen i Tjörröd i husbondhold för hans broder Suend Pedersen i Gössarp, för den halva gård där som hans fader bodde i.
GÖSSARP
Suend Pedersen Ny - Anammat av Rasmus Pedersen i Tjörröd i husbondhold för hans broder Suend Pedersen i Gössarp, för den halva gård där som hans fader bodde i.
Peder fader - Anammat av Rasmus Pedersen i Tjörröd i husbondhold för hans broder Suend Pedersen i Gössarp, för den halva gård där som hans fader bodde i.
FLENINGE
Peder Pouelsen NY - Erlagt i husbondhold av Peder Pouelsen i Fleninge för den fjärdedel av en gåd som Lauridts Pedersen bodde i tidigare.
Lauridts Pedersen Gammal - Erlagt i husbondhold av Peder Pouelsen i Fleninge för den fjärdedel av en gåd som Lauridts Pedersen bodde i tidigare.
VIKEN
Hanns Pedersen Ny, son - Hanns Pedersen i stedsmål för det boell i Viken som hans fader Peder bodde på och dog i.
Peder Gammal, fader - Hanns Pedersen i stedsmål för det boell i Viken som hans fader Peder bodde på och dog i.
HASSLARP
Jep Pedersen Ny (1/2 gård)
Sten madtzen Gammal
GÖRSLÖV
Gudmund Anderssen Ny, son - Gudmund Andersen i Görslöv, i stedsmål för den halva gård där som hans fader Anders Hermandssen tidigare bodde i.
Anders Hermandssen Gammal, fader - Gudmund Andersen i Görslöv, i stedsmål för den halva gård där som hans fader Anders Hermandssen tidigare bodde i.
KATTARP
Jenns Inguarsen Ny - Jenns Inguarsen i Kattarp i stedsmål för det boell där som Suend Ni upplät åt honom.
Suend Ni.. Gammal - Jenns Inguarsen i Kattarp i stedsmål för det boell där som Suend Ni upplät åt honom.
JONSTORP
Pouell Jensen Ny - Anammat av Pouell Jensen i Jonstorp för den halva gård där som Mortenn jeppsen bodde i.
Mortenn Jeppsen Gammal - Anammat av Pouell Jensen i Jonstorp för den halva gård där som Mortenn Jeppsen bodde i.
FRILLESTAD
Niels Heldricksen Ny (1/4)
Niels Mickelsen Gammal (dog i)
ALLERUM
Gudmund Lassen Ny - Gudmund Lassen i Allerum i stedsmål för det "boelligt" i Tornhult som Sörren hestegilder upplät åt honom.
TORNHULT
Sörrenn hestegilder Gammal - Gudmund Lassen i Allerum i stedsmål för det "boelligt" i Tornhult som Sörren hestegilder upplät åt honom.
FILBORNA
Jenns Christennsen Ny - Jenns Christennsen och Thröels Thruidsen (båda Filborna) i stedsmål för den halva gård i Filborna som Suend rasmussen bodde i.
Thröels Thruidsen Ny - Jenns Christennsen och Thröels Thruidsen (båda Filborna) i stedsmål för den halva gård i Filborna som Suend rasmussen bodde i.
Suend Rasmussen NY - Jenns Christennsen och Thröels Thruidsen (båda Filborna) i stedsmål för den halva gård i Filborna som Suend rasmussen bodde i.
FLENINGETORP
Lauridts Ericksen Ny - Lauridts Ericksen från Norgehuset i stedsmål för Fleningetorp som hans fader bodde i.
Erick Gammal - Lauridts Ericksen från Norgehuset i stedsmål för Fleningetorp som hans fader bodde i.